De weerbots

Gepubliceerd op 13 april 2018 om 21:13

Na mijn laatste blogartikel, mijn persoonlijk verhaal over narcisme.  Dacht ik, ik plaats mijn verhaal op de blog en dan ga ik me wat lichter voelen.  Het omgekeerde was de waarheid, de laatste drie maanden waren best heftig, veel emotie en heel zwaarmoedig.  Alles moest blijkbaar nog even van alle kanten belicht worden en ik moest nog even alle emoties doorvoelen en even wegzakken.  Nu ben ik weer stilletjes uit dat gat aan het klimmen.  De weerbots was pittiger dan ik dacht. 

Wat voor mij op zo’n moment belangrijk is, is gaan wandelen, rusten, ademen en mezelf niet verliezen.  En toch vraag je je dan af, waarom, waarom blijft het steeds terugkomen.  Wat moet ik hier uit leren?  Een vraag die me toch dikwijls in gedachten doet verdwijnen.  Op die vraag komt geen direct duidelijk antwoord, de tijd brengt raad.  Geduld en zachtheid voor anderen en mezelf. 

Nu geduld met mezelf is iets wat ik enorm moeilijk vind, het wekt voor mij vooral frustratie op.  En dan verdwijn ik, net of ik boven mijn lichaam zweef.  Afwezig, er niet echt bij.  Ik zie dat ik alles doe wat ik normaal doe, ik functioneer.  Maar echt luisteren zit er niet in, ik leef precies wat in mijn eigen wereld.  Ik kan niet helder denken en mis soms belangrijke delen van de info die gedurende de dag binnenkomt.  Het is me dan letterlijk allemaal even teveel.

Ondertussen een jaar geleden, mijn lesgeefster in het luisterkindwerk, maakte voor mij een afstemming.  Mijn vraag was: “wat maakt dat ik altijd verlam?  In de ontwikkeling, mezelf te zijn.  Ik ben soms zo afwezig vanwaar komt dit?”  De afstemming liet me zien dat ik met vallen en opstaan moet leren, net zoals iedereen.  Maar net dat stukje vind ik moeilijk.  Ik verdraag het vallen niet zo goed.  Ik ben nogal streng voor mezelf.  Ondertussen zijn we een jaar na de mooie afstemming, en ja nu snap ik ze helemaal.  Soms kan het dus echt een tijdje duren voor een afstemming helemaal landt. Fijn om weten.   


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.